Kortingscalculator

Contact

Het ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid heeft samen met de Belastingdienst een rekenhulp ontwikkeld. Met deze calculator kan een werkgever berekenen op hoeveel premiekorting er recht is bij het in dienst nemen of houden van een werknemer met een afstand tot de arbeidsmarkt. In maximaal zeven stappen krijgt de werkgever inzicht in de (op de situatie van de werknemer afgestemde) hoogte van premiekorting, lage inkomensvoordeel en loonkostensubsidie voor de komende jaren.

Om de berekening te kunnen uitvoeren moet de werkgever een aantal zaken over de werknemer paraat hebben. Het gaat daarbij om de doelgroep waar de werknemer onder valt, het gemiddelde uurloon, de loonwaarde (bij loonkostensubsidie), de werkduur per week, de datum van indiensttreding en de geboortedatum van de werknemer. Van de uitkomsten kan de werkgever vervolgens een overzichtje downloaden.

De calculator is te vinden op de site regelhulp voor bedrijven tussen een aantal andere tools die door de overheid aan werkgevers worden aangeboden.

243