EBEX groeit naar 31 kantoren

Contact
kantoor

Serviceprovider Ebex werkt een jaar na de start samen met 31 kantoren. Ebex is gespecialiseerd in inkomensverzekeringen; binnenkort wordt een eerste mantelovereenkomst gesloten voor een specifieke doelgroep.

Link 

Bij Ebex kan in samenwerking met Nedasco een 12-jaarsproduct inclusief casemanagement worden afgenomen voor verzuim en eigenrisicodragen voor zowel de Ziektewet als de WGA. De doelgroep bestaat uit adviseurs in het mkb-segment. Doordat verzuimbegeleiding in het product is geïntegreerd, wordt de arbodienst volgtens Ebex overbodig. “Wij ondersteunen de aangesloten adviseurs door hen op te leiden en te voorzien van kennis- en adviesvaardigheden en tools.”

Verzuimcijfers
Er zijn tot nu toe 200 polissen gesloten. “Voor 1 januari staan al enkele honderden offertes uit.” Het gemiddelde verzuim in de portefeuille bedraagt 1,52%, met een meldingsfrequentie van 0,70: ruim onder het marktgemiddelde. “Hiermee lijkt de sterke focus op schadelastbeheersing de eerste vruchten af te werpen.”

Inkomensverzekeraars
Volgens Ebex vinden werkgevers dat zij met het nieuwe product veel meer worden betrokken bij het verzuimtraject dan bij een arbodienst. Het bedrijf is kritisch op inkomensverzekeraars: “Zij hebben de afgelopen jaren massaal gesneden in binnen- en buitendienst. Wat wij van adviseurs terugkrijgen, is dat zij van inkomensverzekeraars nauwelijks nog ondersteuning of antwoord op vragen krijgen.”

Ebex is een initiatief van Frans van Dillen (foto) en Janthony Wielink. Zij willen doorgroeien naar 50 aangesloten kantoren. “Wij verwachten dat er gezien de nieuwe opleidingseisen een groep adviseurs zal ontstaan die zich specifiek gaat richten op de inkomensadvisering”, aldus Van Dillen. Over de aangekondigde mantel wordt volgende week meer bekend, zo laat hij weten.

243